ARVOT: OSALLISUUS JA TASA-ARVO
Tarvitsemme yhteiskunnan jossa kaikki voivat tuntea itsensä osallisiksi. On aika katsoa yhteiskuntaa kriittisesti: kuka jää ulkopuolelle, missä rakenteellista syrjintää löytyy ja missä tasa-arvoa ei olla vielä saavutettu.
TAPANI TEHDÄ POLITIIKKAA
Yhteistyö on kaiken ydin sekä ihmisten kuunteleminen. Haluan edistää kansalaisten hyvinvointia tukemalla sosiaali-ja terveyspalveluita, kulttuuria, koulutusta ja tutkimusta, elinikäistä oppimista sekä vammaisten henkilöiden elämää räätälöidyillä tukitoimilla. Meidän on tuettava pitkäjänteisesti järjestöjen ja seurojen tärkeää työtä, kulttuurialaa, vapaata sivistystyötä sekä
TULEVAISUUS
Kaikkia tarvitaan. Edessämme on suuria haasteita lähivuosina. Eduskuntaan tarvitaan monipuolista osaamista.
Vahvuusalueeni ovat kansainvälisyys, kielitaito, into, uteliaisuus ja verkostot.
Olen tällä hetkellä väitöskirjatutkija Åbo Akademissa: aiheenani Ihmisoikeudet ja tehokkaiden ihmisoikeuskäytäntöjen tunnistaminen Suomessa.
RKP Helsingin piirikokous asetti ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaansa toukokuussa 2022.
Kaikki ehdokkaamme Helsingin vaalipiirissä löydät täältä: https://val.sfp.fi/fi/valkretsarna/helsinki/
UUTTA VOIMAA EDUSKUNTAAN
On hienoa että politiikassa on sekä konkareita että uusia voimia. Toivon että saisin juuri sinun luottamuksesi näissä vaaleissa!
1.
Vammaisten henkilöiden täyttä osallisuutta suomalaiseen yhteiskuntaan edistetään työn, vapaa-ajan, asumisen, hoivan, kuntoutuksen sekä opiskelun saralla. Tämä tarkoittaa voimavararajauksen poistamista, uusien maksujen perumista sekä vammaisten henkilöiden ja heidän perheiden aidon kuulemisen eduskunnassa.
2.
Torjumme köyhyttä ja eriarvoisuutta.
Tuemme lapsia ja nuoria heidän kasvussaan. Vanhempia tuetaan. Otamme ikäihmiset mukaan, heillä on tärkeätä kokemusta. Omaishoitajien jaksamisesta huolehditaan.
3.
Suomi ratkaisee sosiaali- ja terveysalojen haasteet, muun muassa kehittämällä yhteistyötä kulttuurialojen ja liikuntatoimijoiden kanssa.
Panostamme ennaltaehkäisevään työhön teoin, ei vaan sanoin. Hyvinvointivaltiosta pidetään kiiinni.
4.
Suomi panostaa varhaiskasvatukseen, koulutukseen, kulttuuriin ja tutkimukseen, palauttamalla perusrahoitusta näille aloille. Ymmäretään että laadukas varhaiskasvatus rakentuu turvallisesta ja ei liian kiireisestä ympäristöstä.
Antirasistinen työ näkyy kansallisella ja paikallisella tasolla, eri koulutusasteissa ja ministeriöissä.
Muualta muuttaneiden henkilöiden kokemuksia ja tietoa tarvitaan avoimen, menestyksellisen ja inklusiivisen yhteiskunnan rakentamisessa.
5.
Suomi edistää kulttuurialojen ja kulttuurityöntekijöiden työmahdollisuuksia nostamalla taide- ja kulttuuribudjetin prosenttiin valtion talousarviosta.
Eri järjestöjen ja seurojen tärkeätä työtä arvostetaan osoittamalla perusrahoitusta enevin määrin, jotta toimijat voivat tehdä pitkäjänteistä työtä.
6.
Suomi on Pohjoismaiden edelläkävijä, sillä osallisuutta ja tasa-arvoa edistetään kaikilla yhteiskunnan saroilla.
Suomi pitää kiinni globaalien tavoitteiden saavuttamisessa Agenda 2030 toimintaohjelman mukaan. Suomi ottaa globaalia vastuuta
oikeudenmukaisuuden edistämisessä ja puolustaa ja tekee työtä ihmisoikeuksien puolesta, kotona ja ulkomaissa. Suomen vaikuttavaa kehityspolitiikkaa ja -yhteistyötä jatketaan.