Haluan nähdä Helsingin joka kurottaa eteenpäin!
Helsinki on etukärjessä monessa vertailussa jossa nostetaan kaupungin luonnonläheisyys, puhtaisuus, turvallisuus sekä kauneus. Meillä on silti paljon tehtävää jotta työelämässä toteutuisi tasa-arvo, yhtäläiset mahdollisuudet ja tulot olisivat turvattuja ja riittäviä.
Suomessa köyhyys on tuplaantunut viimeisten 20 vuoden aikana. Köyhyys iskee opiskeijoihin, yrittäjiin, lapsiin ja heidän perheisiin, eläkeläisiin, pitkäaikaissairaisiin henkilöihin sekä ihmisiin joilla on erilainen toimintakyky. Jos jää työlelämän ulkopuolelle köyhyyden riski on todellinen.
Miten luodaan inklusiviinen Helsinki?
- Tehdään Helsingistä tasa-arvoisen työelämän suunnannäyttäjä. Meidän täytyy tarkastella rakenteita sekä ympäristöjä jotka ylläpitävät epätasa-arvoa sekä syrjintää. Asiaton kohtelu, palkkakuilut sekä syrjivä kohtelu joka perustuu ikään, sukupuoleen, etnisyyteen, kielitaustaan tai terveydentilaan. Esteelliset työpaikat ja tietämättömyys pitää kitkeä pois. Tarvitaan aktiivisia inkluusiota edistäviä toimia jotta asiat muuttuvat.
- Meidän täytyy kehittää toimia jotka tukevat paremmin sekä lyhyt- että pitkä aikaistyöttömiä.
Haluan että me selkästi näytämme että Helsinki on ihmisystävällinen kaupunki jossa kaikkia tarvitaan!
Vuosi 2021 on tuonut tullessaan sekä vanhoja että uusia haasteita.
Se, millä tavalla uusi budjetti tulee vaikuttamaan ihmisten elämissä, on liian varhaista sanoa. Emme vielä tiedä miten kotihoidontuen leikkaus sekä lähiopetuksen vähentäminen ammattikouluissa tulee vaikuttamaan..
Miten luodaan ihmisystävällisempi Helsinki?
- Palveutarpeiden ennustaminen sekä varhaiskasvatuksessa että iäkkäiden ihmisten palveluissa pitää tehdä paremmin.
- Meidän pitää saada sujuvat palvelut jokaiselle Helsingin alueelle.
- Naisvaltaisten ammattien palkkoja pitää nostaa jotta meillä on myös osaajia tulevaisuudessa.
- Meidän täytyy vahvistaa toimia jotka vähentävät naisiin kohdistuvaa väkivaltaa sekä väkivaltaa kodeissa.
Peräänkuulutan suunnitelmia jotka tuovat uutta ajattelua ja luovuutta sekä lisäävät asukkaiden viihtymistä eri kaupunginosissa.
Tarvitsemme kaupunkikulttuurin, jossa on itsestäänselvää että kaupungissa on kiinnostavia paikkoja ja aktiviteettejä eri-ikäisille sekä eri elämänvaiheissa oleville ihmisille.
Miten luodaan elävä ja viihtyisä kaupunki?
- Panostamme sivistyspuoleen: kirjastoihin, kulttuurin, liikuntaan ja urheiluun vahvasti.
- Jokainen kortteli ja asuinalue saa huomiota sekä mahdollisuuksia kehittyä.
- Tarvitsemme panostuksia asumiseen, erityisesti pandemian koettelemille alueille sekä yrittäjyyteen/toimintaan joka on kärsinyt eniten pandemian aikana.
- Meidän pitää luoda mahdollisuuksia seuroille, järjestöille, freelancereille sekä yrittäjille jotta he voivat tuoda tapahtumia ja palveluita myös yllättäville paikoille, muun muassa leikkipuistoihin, viheralueille sekä puistoihin.
- Meidän pitää edistää yhteistyötä kolmannen, yksityisen sekä julkisen sektorin välillä jotta lisäarvoa syntyy eri asukkaille, riippumatta elämäntilanteesta.